Varför ska man spara i fonder?

Fördelen med att spara i fonder är att du sprider risken automatiskt eftersom du inte placerar i ett enskilt värdepapper eller aktier. Genom en aktiefond blir du indirekt ägare av ett flertal aktier, vilket automatiskt sänker risken för placeringen. Vidare är detta en bra sparform eftersom du på ett enkelt sätt kan placera dina sparpengar i både svenska och utländska värdepapper. Det kan vara både svårt och dyrt att köpa aktier i andra länder på egen hand. En fond placerar ofta i 20-30 olika aktier och på så sätt sprider man risken.

Till skillnad från aktier kan du avsätta en fast summa varje månad som automatiskt dras och placeras åt dig.

En annan skillnad mellan fonder och aktier är att när man handlar fonder köper man utifrån en viss summa och säljer i andelar eller procent. Detta är till skillnad från aktier där man anger hur många aktier man vill köpa eller sälja och till vilken kurs. Vid fondhandel köper och säljer man alltid till okänd kurs.

Fonder är med andra ord ett bekvämt sätt att placera i en mix av värdepapper världen över. Du bestämmer själv hur länge, hur mycket, och med vilken risk du vill spara, resten kan Sparbyrån sköta åt dig. Du får alltid professionell hjälp av Sparbyrån när de ser över dina besparingar.

sparbyran - Varför ska man spara i fonder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 3 =